Новости

Колишній "єдинник" декларацію з ПДВ подає щомісячно

10.09.2019

Фахівці ДПС у Луганській області звертають увагу, якщо платник ПДВ, який застосовував спрощену систему оподаткування, переходить на сплату інших податків і зборів, встановлених Податковим кодексом України, то він зобов'язаний самостійно перейти на місячний податковий період. Такий перехід необхідно здійснити, починаючи з першого місяця переходу на сплату інших податків і зборів, та зазначити у відповідній податковій декларації за наслідками місяця.

Нагадаємо: відповідно до положень ПКУ податкова декларація з ПДВ подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює:

  • календарному місяцю - протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця;
  • календарному кварталу - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Квартальний податковий період подання податкової звітності з ПДВ можуть вибрати платники податку, які сплачують єдиний податок. Заява про вибір квартального податкового періоду подається контролюючому органу разом з декларацією з ПДВ за наслідками останнього податкового періоду календарного року. Квартальний податковий період застосовується з першого податкового періоду наступного календарного року.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи