Новости

Декларування екологічного податку. Найпоширеніші помилки

08.08.2019

Аналізуючи податкову звітність з екологічного податку фахівці Офісу великих платників доволі часто стикаються з певними помилками, яких припускаються платники. Отже, звертаємо увагу на деякі з них.

Так, з 01.01.2016 року до ДПІ подається одна декларація з екологічного податку, в якій зазначається КОАТТУ за місцезнаходженням контролюючого органу, до якого подається одна податкова декларація з необхідною кількістю додатків. Попри це часто-густо платники подають декілька декларацій, замість декількох додатків до неї. Отже, в автоматичному режимі всім раніше поданим деклараціям присвоюється ознака «історія подання», у зв’язку з чим виникають випадки, коли платник визначив зобов’язання по певному КОАТТУ, а нараховані податкові зобов’язання в інтегрованій картці відсутні, в результаті чого виникає переплата.

Крім того, під час заповнення декларації платники екологічного податку не враховують, що з 01.01.2019 року ставку за викиди двоокису вуглецю збільшено у 24,4 рази, тобто замість 0,41 грн/т доведеться платити 10 грн/т.

Звертаємо також увагу, що за викиди двоокису вуглецю обов’язково складається окремий додаток 1 до декларації, про що платники інколи забувають.

У додатках до декларації замість безпосереднього коду забруднюючої речовини зазначається код групи речовини (відходів), а це невірно.

Також доволі часто платниками у додатках до декларації зазначається код однієї забруднюючої речовини (відходів), а ставка іншої або заповнюється замість одного додатка інший.

З огляду на зазначені нюанси, просимо платників бути уважними та нагадуємо, що граничний термін подання податкової декларації за ІІ квартал поточного року та сплати податкових зобов’язань з екологічного податку – 9 серпня та 19 серпня 2019 року відповідно.

Довідково:

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи