Новости

Щодо порядку тимчасового переведення працівника на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором

05.08.2019

В ГУ Держпраці в Кіровоградській області надали роз'яснення щодо порядку тимчасового переведення працівника на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором.

Інспектор зазначила, що тимчасове переведення на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором допускається за згодою працівника (ч. 1 ст. 33 КЗпП України).

Строк тимчасового переведення на іншу роботу роботодавець і працівник встановлюють за домовленістю. Він визначається конкретним терміном або часом настання певної події (наприклад, повернення на роботу працівниці з відпустки для догляду за дитиною). Ініціатором переведення може виступати як працівник, так і роботодавець. У разі, якщо про переведення просить роботодавець, він зобов’язаний отримати згоду на тимчасове переведення, яку працівник висловлює у заяві про переведення. У цій заяві працівник має обов’язково зазначити, що на час тимчасового переведення, робоче місце за попередньою посадою за ним зберігається.

Підставами для видання наказу про тимчасове переведення на іншу посаду у випадку, що ми розглядаємо, є наказ про надання основному працівнику відпустки для догляду за дитиною та заява працівника про переведення. У наказі про переведення необхідно також зазначити посадовий оклад за новою посадою та гарантувати працівнику повернення на попередню посаду.

Відповідно до абзацу другого п. 2.2 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту України від 29.07.1993 № 58 до трудової книжки працівника вносяться відомості про переведення на іншу постійну роботу. У графі 2 розділу «Відомості про роботу» трудової книжки необхідно зазначити: «Переведено на посаду таку-то», у графі 3 — робиться посилання на наказ про переведення. Вказувати про тимчасовий характер переведення не потрібно. Формулювання запису про переведення залежить від того, до якої категорії належить посада (професія), на яку переводять працівника.

Відомості про тимчасове переведення на іншу роботу відображаються в особовій картці (типова форма № П-2) та облікових документах особової справи. До особової справи необхідно долучити копію наказу про переведення, засвідчену у встановленому порядку.

Працівника, якого тимчасово переведено на іншу роботу, необхідно ознайомити з посадовою інструкцією за новою посадою під особистий підпис.

Головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в області Наталія Пащенко 
 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи