Новости

Оновлено правила надання відпустки при народженні дитини

15.04.2024
Тема:

Кабмін постановою від 29.03.2024 № 356 (далі — постанова № 356) вніс зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини, затвердженого постановою КМУ від 07.07.2021 № 693 (далі — Порядок № 693).

Переважно зміни стосуються уточнення переліку осіб, які мають право на відпустку при народженні дитини, переліку документів, що підтверджують право на відпустку при народженні дитини та умови, за яких певні категорії осіб мають право на зазначену відпустку. А саме уточнено, що право на відпустку при народженні дитини, зокрема, мають такі категорії осіб:

  • батько дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір’ю дитини, вони спільно проживають та пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки, що підтверджується письмовою заявою матері дитини та свідоцтвом про народження дитини, в якому зазначена відповідна інформація про батька дитини (п.п. 2 п. 3 Порядку № 693);
  • баба, або дід, або інший повнолітній родич дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, мати (батько) якої є одинокою матір’ю (одиноким батьком), на підставі письмової заяви одинокої матері (одинокого батька) дитини (п.п. 3 п. 3 Порядку № 693).

Також у новій редакції викладено п. 7 Порядку № 693, яким передбачено, що особи, зазначені в п.п. 2 п. 3 Порядку № 693, повинні пред’явити свідоцтво про народження дитини, у якому зазначена відповідна інформація про батька дитини, та письмову заяву матері дитини про те, що вони з батьком дитини спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки.

Зміни набули чинності з 03.04.2024 — дня офіційного опублікування постанови № 356.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи