Новости

Затверджено Порядок надання гуманітарної та іншої допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану

13.03.2023

Постановою КМУ від 04.02.2023 р. № 192 затверджено Порядок надання гуманітарної та іншої допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні (далі — Порядок).

Порядок визначає механізм надання гуманітарної та іншої допомоги населенню в умовах воєнного стану в Україні за рахунок коштів, що надійшли в національній та іноземній валюті на поточний рахунок Мінсоцполітики для гуманітарної допомоги українцям, постраждалим від російської агресії, відкритий у Національному банку, від фізичних та юридичних осіб, резидентів і нерезидентів як благодійна пожертва, гуманітарна допомога, гранти та дарунки для задоволення потреб соціальної сфери.

Напрями надання коштів визначено п. 3 Порядку. А одержувачами коштів за напрямами використання, визначеними в п. 3 Порядку, є Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю, централізовані закупівельні організації, сільські, селищні, міські ради, їх виконавчі органи, військові адміністрації, надавачі соціальних послуг, Нацсоцслужба, Мінсоцполітики — для винагороди залученій юридичній особі, визначеній централізованою закупівельною організацією в порядку, встановленому законодавством, та/чи комісійних та інших платежів у межах виконання договору банківського рахунку з Національним банком.

Постанова № 192 набирає чинності з дня офіційного опублікування.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи