Новости

Порядок отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування

07.03.2023
Тема:

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що платник податків може отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування (далі – Довідка) відповідно до норм міжнародних договорів за будь-який минулий рік.

Форму Довідки та Заяви про підтвердження резидентського статусу для уникнення подвійного оподаткування (далі – Заява) затверджено Порядком підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів затверджений наказом Міністерства фінансів України від 19.08.2022 № 248 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок № 248).

Надання Довідки здійснюється відповідно до Порядку № 248 на підставі Заяви, що подається платником податків (уповноваженим представником) до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Згідно з абз. 9 п. 5 довідка надається за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у Заяві. Довідку в електронній формі платник отримує у приватній частині електронного кабінету з дотриманням вимог, встановлених розділом II Податкового кодексу України.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи