Новости

Чи може юридична особа, яка перейшла зі сплати податку на прибуток на ЄП подати податкову декларацію з податку на прибуток підприємств з позначкою «звітна» або «уточнююча» за звітний період, в якому перебувала на загальній системі оподаткування

03.03.2023
Тема:

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що згідно з абзацом першим п. 49.2 ст. 49 Податкового кодексу України платник податків зобов’язаний за кожний звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.

У разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених ст. 50 ПКУ), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку (абзац перший п. 50.1 ст. 50 ПКУ).

Відповідно до п. 137.4 ст. 137 ПКУ податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених п. 137.5 ст. 137 ПКУ, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком.

ПКУ не передбачено обмежень щодо подання податкової звітності, у т. ч. уточнюючої, за звітні (податкові) періоди, протягом яких платники податків перебували на іншій системі оподаткування.

Таким чином, юридична особа, яка перейшла зі сплати податку на прибуток на єдиний податок, з метою виконання свого податкового обов’язку може подати Декларацію за звітний період, в якому перебувала на загальній системі оподаткування, з позначкою:

  • «звітна» – у разі неподання Декларації за відповідний звітний період та за наявності показників, які підлягають декларуванню;
  • «уточнююча» – у разі виправлення показників у раніше поданій Декларації.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи