Новости

Чи можуть іноземці або особи без громадянства (їх представники) подати в електронному вигляді Облікову картку за ф. № 1ДР через електронний кабінет?

03.03.2023
Тема:

Платник податків стає користувачем електронного кабінету та набуває право подавати звітність в електронній формі і вести листування засобами електронного зв’язку в електронній формі після проходження в електронному кабінеті електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису з дотриманням вимог законів України від 22 травня 2003 року № 851-VІ «Про електронні документи та електронний документообіг» із змінами та доповненнями та від 05 жовтня 2017 року № 2155-VІІ «Про електронні довірчі послуги» або тих сервісів ідентифікації, використання яких дозволяється методологом електронного кабінету (п. 42 прим. 1. 5 ст. 42 Податкового кодексу України).

Кваліфікований електронний підпис надається фізичній особі за умови подання надавачу електронних довірчих послуг, зокрема, таких документів:

  • заповненої і підписаної «Реєстраційної картки для фізичної особи» (встановленого зразка зі згодою на обробку персональних даних), в якій зазначаються дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків (або серія та номер паспорта/номер ID-картки, якщо через релігійні переконання заявник відмовився від реєстраційного номера облікової картки платника податків);
  • копії документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (картки платника податків), завіреної підписом власника.

З огляду на викладене, для отримання кваліфікованого електронного підпису фізична особа вже повинна бути зареєстрована у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

Іноземці та особи без громадянства (їх представники) подати заяву за формою № 1ДР в електронній формі через електронний кабінет не можуть.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи