Новости

ДПС затвердила Довідник кодів податкової інформації

23.01.2023
Тема:

ДПС України наказом від 11.01.2023 № 17 затвердила Довідник кодів податкової інформації, яка є підставою для прийняття рішення про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку (далі — Довідник кодів податкової інформації).

Довідник кодів податкової інформації містить 18 кодів, зокрема:

  • код 01«постачання товару, походження якого не прослідковується за ланцюгом постачання»;
  • код 02«придбання товару, походження якого не прослідковується за ланцюгом постачання»;
  • код 04 «постачання товарів, відмінних від придбаних, за відсутності умов та/або матеріальних ресурсів для виробництва таких товарів»;
  • код 07 «недостатня кількість трудових ресурсів, необхідних для здійснення господарської операції в обсягах, зазначених у податковій накладній/розрахунку коригування (за відсутності інформації щодо придбання послуг з виконання робіт, які необхідні для здійснення господарської операції)».

Ознайомитися з Довідником кодів податкової інформації можна на офіційному сайті ДПС України (tax.gov.ua «Законодавство» «Податкове законодавство» «Накази» «Наказ ДПС України від 11.01.2023 № 17 “Про затвердження довідника кодів податкової інформації”»).

Нагадаємо: нещодавно постановою КМУ «Про внесення змін до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» від 23.12.2022 № 1428 податківців, зокрема, зобов’язали оприлюднити на офіційному сайті Довідник кодів податкової інформації та визначати у відповідному Рішенні про відповідність / невідповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку код податкової інформації, яка стала причиною блокування ПН/РК на підставі восьмого критерію ризиковості платника (п. 8 Додатка 1 до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 11.12.2019 № 1165).

Радимо також ознайомитися з матеріалом «Чергове оновлення порядку блокування податкових накладних: що зміниться цього разу?» // «ПБ», № 1/2023, с. 5.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи