Новости

Відкриті торги без аукціонів: Мінекономіки оприлюднило чергове роз’яснення

24.01.2023
Тема:

На офіційному веб-сайті Мінекономіки з’явилось чергове роз’яснення — лист від 13.01.2023 р. № 3323-04/1723-06.

Документ присвячено постанові КМУ від 30.12.2022 р. № 1495, відповідно до якої тимчасово, у зв’язку з атаками на енергосистему України та періодичною відсутністю електропостачання, у відкритих торгах з особливостями, що оголошуються після набрання нею чинності, протягом шести місяців електронні аукціони не застосовуватимуться.

Тобто з 03.01.2023 р. відкриті торги відбуваються без аукціонів навіть у разі, якщо подані дві і більше тендерні пропозиції. Електронна система закупівель (ЕСЗ) після закінчення строку для подання тендерних пропозицій, визначеного замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, буде розкривати всю інформацію, зазначену в тендерній пропозиції, у тому числі інформацію про ціну/приведену ціну тендерної пропозиції. Оцінка тендерної пропозиції проводиться ЕСЗ автоматично на основі критеріїв і методики оцінки, визначених замовником у тендерній документації, шляхом визначення тендерної пропозиції найбільш економічно вигідною, тобто, ЕСЗ визначає найбільш економічно вигідною ту тендерну пропозицію, ціна/приведена ціна якої є найнижчою на момент закінчення прийому тендерних пропозицій.

Міністерство нагадало про необхідність врахування відповідних змін замовниками із зазначеної дати та приведення тендерної документації у відповідність. Між тим наголосило, що відкриті торги, оголошені до 03.01.2023 р., мають закінчитись за старими правилами — з аукціоном.

Також у листі розглянуто питання неоприлюднення конфіденційної інформації та інформації про місцезнаходження замовника, а також новації у визначенні аномально низької ціни.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи