Новости

КНП отримали право використовувати джерело іонізуючого випромінювання за декларативним принципом

26.12.2022

Кабмін ухвалив постанову від 20.12.2022 № 1404 (далі — постанова № 1404), якою вніс зміну в додаток 2 до постанови КМУ «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану» від 18.03.2022 № 314 (далі — постанова № 314), тим самим запровадивши декларативний принцип для отримання (придбання), передання (збуту), зберігання рентгенодіагностичних джерел, що генерують іонізуюче випромінювання, ЗОЗ комунальної форми власності.

Декларацію подають за вибором суб’єкта господарювання, незалежно від зареєстрованого місцезнаходження, місця провадження господарської діяльності або місцезнаходження відповідного об’єкта, у паперовій формі — через центр надання адміністративних послуг із подальшим переданням органу ліцензування засобами Порталу «Дія». Після внесення інформації до Порталу «Дія» декларація повертається заявнику.

Зверніть увагу: згідно з пп. 3 п. 1 постанови № 314 суб’єкти господарювання, які набули права провадити господарську діяльність на підставі декларації, у разі відсутності ліцензії1 невідкладно, але не пізніше 3 місяців після припинення чи скасування воєнного стану мають звернутися до органу ліцензування (Держатомрегулювання), щоб отримати ліцензію в порядку, строки та на умовах, передбачених законодавством.

Використання джерел іонізуючого випромінювання підлягає обов’язковому ліцензуванню згідно із Законом України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії» від 11.01.2000 № 1370-XIV.

Постанова № 1404 набрала чинності 21 грудня 2022 року.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи