Новости

Наталія Козловська: Кожна громада має розробити програму комплексного відновлення її територій

14.12.2022
Тема:

Одним з основних завдань Уряду спільно з громадами — є післявоєнна розбудова населених пунктів. Повномасштабне відновлення потребує ґрунтовного аналізу та планування, аби міста та села України відповідали сучасним підходам містопланування. Зокрема, були людиноцентричними, мали раціональне просторове планування, забезпечували сталість системи міської мобільності, були інклюзивними, енергоефективними та екологічними. 

Про це сказала заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська під час вебінару-тренінгу для представників територіальних громад України «Просторове планування територій громад: що, як і навіщо робити».

«З метою забезпечення комплексного відновлення територій було прийнято ряд законодавчих актів. Зокрема, затверджена постанова Уряду № 1159, яка є практично дороговказом для громад: як розробляти програми комплексного відновлення їхніх територій. У таких програмах мають бути прописані кроки з відбудови, що поєднують як питання містобудування, так і соціально-економічного розвитку, вирішення інфраструктурних, екологічних та інших завдань. Розроблена програма комплексного відновлення території — це фактично планування майбутнього громад та підвищення їх інвестиційної привабливості. Такі документи повинна мати кожна територіальна громада», — зазначила Наталія Козловська.

Заступниця Міністра детально ознайомила учасників заходу з основними аспектами просторового планування територій громад та запропонувала підтримку Мінрегіону у частині розроблення програм комплексного відновлення областей та територіальних громад (їх частин). Також закликала ОМС надавати пропозиції щодо розбудови їх населених пунктів. 

Захід було організовано Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проєктів містобудівної документації на місцевому рівні. Документ, зокрема, врегульовує механізм проведення громадських слухань проєктів комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи