Новости

Розширено повноваження фельдшерів виписувати рецепти

12.12.2022

МОЗ ухвалив наказ від 11.10.2022 № 1844 (далі — наказ № 1844), яким унесено зміни до Правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення, затверджених наказом МОЗ від 19.07.2005 № 360, та Положення про фельдшерсько-акушерський/фельдшерський пункт, затвердженого наказом МОЗ від 29.07.2016 № 801.

Так, фельдшери відокремлених структурних підрозділів амбулаторії центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги матимуть право виписувати рецепти на лікарські засоби пацієнтам (крім рецептів на наркотичні лікарські засоби, психотропні лікарські засоби, отруйні та сильнодійні лікарські засоби), зазначаючи свою посаду та засвідчуючи рецепт власним підписом і печаткою амбулаторії або центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги.

До набрання чинності наказом № 1844 фельдшери ЗОЗ можуть виписувати рецепти лише хворим із затяжними та хронічними захворюваннями в разі продовження лікуючим лікарем курсу лікування, зазначаючи свою посаду та засвідчуючи рецепт власним підписом і печаткою ЗОЗ.

Наказ № 1844 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи