Новости

Несвоєчасне подання об’єднаної звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ під час військового стану: роз’яснення ДПС

28.11.2022
Тема:

Східне МУ ДПС по роботі з ВПП на офіційному сайті (evp.tax.gov.ua «Прес-центр» «Новини») роз’яснило, чи застосовується фінансова відповідальність за несвоєчасне подання в період воєнного стану Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (далі — Розрахунок) з додатками № 1, 2, 3, 4ДФ, 5 та 6.

Згідно з роз’ясненнями податківців відповідальність за неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, а також суми, нараховані (виплачені) фізичним особам за товари (роботи, послуги), якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань платника податку та/або до зміни платника податку, встановлена п. 119.1 ст. 119 ПКУ у вигляді накладення штрафу в розмірі 1020, 00 грн.

Також згідно з п. 7 ч. 11 ст. 25 Закону про ЄСВ за неподання або несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності про нарахування єдиного внеску в складі звітності з податку на доходи фізичних осіб (єдиного податку) накладаються штрафи, передбачені за порушення порядку подання інформації про фізичних осіб — платників податків у розмірах та порядку, встановлених ст. 119 ПКУ.

Водночас на період воєнного стану, враховуючи п.п. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ, платники звільняються від відповідальності за неподання або несвоєчасне подання Розрахунку в разі подання такої звітності:

  • не пізніше 20.07.2022 (включно) — платниками, які мали можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки (за періоди, граничний термін подання яких припадав на період з 24.02.2022 до 27.05.2022);
  • протягом 6 місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні — платниками, які не мали можливості своєчасно виконувати податкові обов’язки;
  • протягом 60 к. дн. з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення такої можливості, — платниками, які не мали можливості і така можливість відновилася.

Водночас підтвердження можливості чи неможливості виконання платниками обов’язків здійснюється відповідно до наказу МФУ від 29.07.2022 № 225.

Радимо також ознайомитися з матеріалом «На тих, хто може та не може виконувати податкові обов’язки, розрахуйсь!» // «ПБ», № 34/2022, с. 5.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи