Новости

Чергове роз’яснення Мінекономіки щодо локалізації

28.11.2022

Мінекономіки видало черговий лист від 14.11.2022 № 3311-05/74721-06, присвячений здійсненню закупівель товарів з визначеним ступенем локалізації.

Зокрема, цим листом пропонується:

1. Оголошувати закупівлю, навіть якщо за попереднім аналізом необхідного товару немає в переліку товарів з підтвердженим ступенем локалізації, оскільки під час періоду подання тендерних пропозицій виробники можуть унести свій товар до такого переліку та взяти участь у закупівлі.

2. Для успішного здійснення закупівлі замовникам проводити попередню роботу з виробниками необхідного товару, інформувати їх про заплановані закупівлі та необхідність унести товар, який ті виробляють, до переліку товарів з підтвердженим ступенем локалізації для подальшої участі в закупівлях.

3. Щодо інформації про наявних в Україні виробників необхідних товарів та їхні контакти звертатися до профільних асоціацій або спілок відповідних сфер виробників, а також Федерації роботодавців України.

Також проінформовано, що Кабмін за погодженням із комітетом ВРУ, до предмета відання якого належать питання промислової політики та розвитку окремих галузей виробництва, може зменшити ступінь локалізації виробництва для проведення окремої закупівлі товару, визначеного пп. 2 п. 6 1 розд. Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи