Новости

Національний банк розробив план заходів щодо роботи банківської системи в умовах блекауту.

25.11.2022
Тема:

Системно важливими банками визначено перелік 760 чергових відділень, розташованих у Києві, та у 275 населених пунктах 22 областей, які надаватимуть клієнтам фінансові послуги навіть в умовах тривалої відсутності енергопостачання.

Чергові відділення вже забезпечуються усім необхідним обладнанням та каналами зв’язку для безперервної роботи за відсутності електрики.  

Перелік тут і тут

Реалізуються плани логістичного забезпечення таких відділень додатковим персоналом, касовою технікою, банкоматами, готівкою. 

Організовано безперебійну роботу контактних центрів Національного банку і системно важливих банків для інформування клієнтів про наявність, місце розташування і графік роботи критично важливих відділень банків у містах.

З метою зниження навантажень на відділення банкам рекомендовано автоматично продовжувати строк дії платіжних карток та відтермінувати повторну ідентифікацію клієнтів.

"Банки формуватимуть графіки роботи чергових відділень у такий спосіб, щоб за необхідності вони стали місцем прихистку для всіх, хто його потребуватиме – Пунктами незламності. Це наша спільна оборона, наш внесок у наближення перемоги", – зазначив Голова Національного банку Андрій Пишний.

Впровадження заходів, що допоможуть знизити ризики безперервної роботи банківської системи в умовах тривалої відсутності електропостачання, є пріоритетом у роботі Національного банку та системно важливих банків. 

Спільними зусиллями Національного банку та банківських установ фінансовий сектор і надалі буде надійною підтримкою для своїх клієнтів та для української економіки. 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи