Новости

Будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд

21.11.2022

Постановою КМУ від 08.11.2022 р. № 1255 визначено, що на період правового режиму воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях:

  • належність об’єктів будівництва з непостійним місцем розташування до військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд для потреб оборони визначається начальником обласної військової адміністрації за поданням командування військових формувань;
  • для об’єктів будівництва, зазначених в абзаці другому цього пункту, оформлення документів на право користування земельними ділянками, отримання містобудівних умов та обмежень, реєстрація права власності не здійснюється.

Рішення про будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд ухвалюється обласною військовою адміністрацією в межах наявного фінансового призначення.

Крім того, на період правового режиму воєнного стану проєктна документація на будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд для потреб оборони складається з відомостей про основні конструктивні рішення, про обсяги робіт і кошторисної документації, не підлягає експертизі та затверджується замовником.

Будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд для потреб оборони віднесено до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

Постанова № 1255 набрала чинності 12.11.2022 р.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи