Новости

Щодо використання ІАС «Logica» при підготовці бюджету на 2023 рік

18.11.2022

В листі від 04.11.2022 р. № 05110-14-6/25906 «Про показники міжбюджетних відносин та складання проєктів місцевих бюджетів на 2023 рік» Мінфін навів таку інформацію щодо використання ІАС «LOGICA» при підготовці бюджету на 2023 рік.

З метою підвищення ефективності та продуктивності праці завдяки використанню цифрових технологій рекомендуємо учасникам бюджетного процесу на місцевому рівні в повному обсязі використовувати Інформаційно-аналітичну систему управління плануванням та виконанням місцевих бюджетів «LOGICA» для обміну даними між собою під час підготовки всіх документів, які використовуються у бюджетному процесі. Після затвердження органом місцевого самоврядування рішення про місцевий бюджет на 2023 рік місцевому фінансовому органу в одноденний строк після затвердження такого рішення необхідно повідомити Мінфін через програмне забезпечення, яке використовується у бюджетному процесі учасником та взаємодіє через відкритий програмний API-інтерфейс з ІАС «LOGICA». Зазначену інформацію необхідно подавати оперативно до 12:00 дня, наступного за днем затвердження такого рішення. Зауважимо, що така можливість автоматизованого інформування існує ще з минулого бюджетного періоду.

Згідно зі ст. 28 Бюджетного кодексу України для забезпечення доступності інформації про бюджет бюджетні документи мають бути оприлюднені розпорядниками такої інформації на своїх офіційних сайтах або в інший спосіб відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

З цією метою Міністерство фінансів України розробило алгоритм оприлюднення бюджетних документів за допомогою ІАС «LOGICA» на офіційному державному порталі «Бюджет для громадян», призначеному для інформування громадськості про основні цілі, завдання та пріоритетні напрями бюджетної політики України.

Водночас зазначаємо, що наказом МФУ «Про затвердження Порядку обміну інформацією між Міністерством фінансів України та учасниками бюджетного процесу на місцевому рівні» від 30.08.2021 р. № 488 чітко визначено перелік даних для обміну та терміни їх подання.

Повідомляємо, що у разі недотримання виконання норм зазначеного наказу у повному обсязі окремі учасники бюджетного процесу на місцевому рівні будуть обмежені в отриманні інформації з ІАС «LOGICA».

Також звертаємо увагу на те, що відповідно до ч. 2 ст. 77 Бюджетного кодексу України місцевий бюджет на 2023 рік має бути затверджено до 25.12.2022 (включно).

Порушення встановленого порядку або термінів розгляду проєкту та прийняття рішення про місцевий бюджет є порушенням бюджетного законодавства (п.п. 6 ч. 1 ст. 116 Бюджетного кодексу України).

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи