Новости

Верховна Рада максимально спростила реєстрацію волонтерів і дозволила робити це через «Дію»

18.11.2022
Тема:

Народні депутати у другому читанні ухвалили законопроєкт №8076, який максимально спрощує реєстрацію волонтерів.

Про це розповів народний депутат України від фракції «Слуга Народу» Роман Грищук.

«З початком повномасштабної російської агресії велика кількість українців стали волонтерами. Вони долучилися до допомоги Збройним силам України: збирали кошти на закупівлю касок, бронежилетів, автомобілів тощо. Усі збори здійснювалися на особисті картки. Для того, щоби ці гроші не оподатковувалися, необхідно було зареєструватися в Реєстрі волонтерів, який діє з 2015 року. Однак для реєстрації необхідно було взяти довідку з банку, занести її в податкову, написати заяву й надати копії документів. Це забирає якийсь час, а він у волонтерів дуже цінний», - зауважив політик.

За його словами, ухвалений сьогодні законопроєкт максимально спрощує всі процедури реєстрації волонтерів і диджиталізує процедуру.

«Після набуття чинності ухваленого закону волонтери зможуть зареєструватися онлайн через «Дію», що значно зекономить час волонтерам. До того ж це збереже нерви. Зараз важливо, щоб кожен, хто справді займається волонтерською діяльністю, вказав про це декларативно державі та вніс себе в Реєстр волонтерів, щоб потім у податківців не виникало питань з приводу збору коштів та сплати з них податків», - сказав парламентарій.

За матеріалами ВРУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи