Новости

Визначено особливий порядок виправлення помилок у листку непрацездатності на період воєнного стану

11.11.2022

МОЗ, Мінсоцполітики, ФСС ухвалили спільний наказ від 15.09.2022 № 1667/250/384од (далі — наказ № 1667), яким доповнено Інструкцію про порядок заповнення листка непрацездатності, затверджену спільним наказом МОЗ, Мінпраці, Фонду втрати працездатності, Фонду соцстраху нещасних випадків від 03.11.2004 № 532/274/136-ос/1406 (далі — Інструкція № 532), пп. 13–15.

Нові пункти визначають порядок на період дії воєнного стану та протягом 3 місяців з дня його припинення або скасування виправлення помилок у раніше виданому бланку листка непрацездатності в разі неможливості пацієнта звернутися до ЗОЗ, лікар якого видав бланк ЛН, у зв’язку з розташуванням такого закладу в районі проведення воєнних (бойових) дій, або перебуванням у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), або припиненням діяльності внаслідок обставин непереборної сили.

У такому разі рішення про виправлення ухвалює лікарсько-консультативна комісія ЗОЗ, а за її відсутності — керівник ЗОЗ за місцем проживання пацієнта (або за місцем отримання медичної та/або реабілітаційної допомоги).

Помилки виправляє голова лікарсько-консультативної комісії ЗОЗ, а за її відсутності — керівник ЗОЗ з урахуванням пп. 3.3 та пп. 4.5 Інструкції № 532. Своєю чергою, вимоги щодо оформлення дублікатів ЛН, передбачені п. 12 Інструкції № 532, не враховуються.

Виправлення помилки можливе лише в таких графах листка непрацездатності:

  • «прізвище, ім’я, по батькові непрацездатного» — за умови внесення змін не більше ніж на 35 % літер кожного слова;
  • «місце роботи: назва підприємства, установи, організації»;
  • «причина непрацездатності» — за наявності первинної облікової медичної документації.

Цей порядок поширюється й на листки непрацездатності, роздруковані на білому аркуші паперу відповідно до п. 8 1 наказу МОЗ «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки» від 01.06.2021 № 1066.

Наказ № 1667 набере чинності з дня його опублікування.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи