Новости

Оновлено порядок сплати пенсійного збору з окремих видів госпоперацій

24.10.2022
Тема:

Кабмін постановою від 08.10.2022 № 1129, яка набрала чинності з дня офіційного опублікування — 14.10.2022, вніс зміни у Порядок плати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, затверджений постановою КМУ від 03.11.1998 № 1740 (далі — Порядок № 1740).

Зокрема, оновлений Порядок № 1740 визначає звільнення від сплати пенсійного збору фізосіб, які набувають право власності на легкові автомобілі, які оснащені виключно електричними двигунами (одним чи декількома) (оновлений абз. 1 п. 12 Порядку № 1740).

Також уточнено норми п. 1512–1515, які визначають особливості сплати пенсійного збору з послуг мобільного зв’язку. Так, пенсійний збір сплачують підприємства, установи та організації, фізособи, які:

  • користуються послугами мобільного зв’язку та не надають електронних комунікаційних послуг (далі — кінцеві користувачі послуг);
  • постачальники електронних комунікаційних послуг, які надають послуги мобільного зв’язку кінцевим користувачам послуг безоплатно.

Пенсійний збір з послуг мобільного зв’язку не сплачується в разі:

  1. відправлення (здійснення) благодійного електронно-комунікаційного повідомлення;
  2. якщо послугами користуються річкові, морські, повітряні, космічні транспортні засоби, засоби наземного технологічного транспорту (в тому числі таксі), що мають стаціонарно вбудоване обладнання радіозв’язку, радіонавігації та радіоастрономії, яке не може бути відокремлене від таких засобів без втрати його технологічних або експлуатаційних якостей чи характеристик. Пенсійний збір із послуг мобільного зв’язку сплачується у розмірі 7,5 % вартості будь-яких послуг мобільного зв’язку, сплаченої кінцевими користувачами таких послуг постачальнику електронних комунікаційних послуг, що їх надає, включаючи вартість вхідних та вихідних телефонних дзвінків, абонентну плату, плату за роумінг, суму страхового завдатку, авансу, зазначених у рахунку на оплату послуг мобільного зв’язку.

Крім того, для постачальників електронних комунікаційних послуг оновили форму Звіту про нарахування та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з послуг мобільного зв’язку (Додаток 2 до Порядку № 1740).

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи