Новости

Пенсійний збір з окремих операцій: на що звернути увагу бюджетникам

24.10.2022

Кабмін постановою від 08.10.2022 р. № 1129 вніс зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, затвердженого постановою КМУ від 03.11.1998 р. № 1740.

Для бюджетних установ відзначимо такі.

1. Скасовано збір на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій з відчуження легкових автомобілів, що підлягають першій державній реєстрації в Україні, якщо цей автомобіль оснащений виключно електричними двигунами (одним чи декількома).

2. Скасовано звільнення від сплати пенсійного збору при отриманні права власності на житло фізособою в ході його приватизації, а також для фізосіб, які перебувають у черзі на одержання житла. Тобто тепер у процесі приватизації житла слід стягувати пенсійний збір з фізосіб на загальних підставах. А також тепер не потрібно видавати документи про облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, для цілей звільнення від пенсійного збору.

Постанова № 1129 набрала чинності 14.10.2022 р.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи