Новости

Чому затримується виплата лікарняних і декретних?

20.10.2022
Тема:

● Кошти, які в Україні йдуть на фінансування лікарняних і декретних допомог, є часткою від єдиного внеску (ЄСВ), який щомісяця сплачується роботодавцями за своїх працівників, а підприємцями, самозайнятими та фермерами за себе. 

● При цьому ЄСВ, сплачене за військовослужбовців, поліцейських, працівників ДСНС та ін., не йде до бюджету ФССУ та не направляється на лікарняні, адже для наших захисників передбачено інші норми соціального захисту – зокрема, Фонд не фінансує для них допомогу по тимчасовій втраті працездатності, натомість за ними на час хвороби зберігається грошове забезпечення.

● Тож від суми зібраного ЄСВ (за виключенням ЄСВ, сплаченого за військових) до Фонду направляється 9,5727% – з цього складається бюджет ФССУ. Решта 90,4% ЄСВ, а також 100% ЄСВ, сплаченого за військових, йдуть до бюджетів Пенсійного фонду і Фонду на випадок безробіття.

● У міру сплати ЄСВ роботодавцями, частина цих коштів надходить на рахунок Фонду – і одразу направляється на фінансування матеріального забезпечення і страхових виплат. 

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи