Новости

У трудовій книжці відсутній запис про роботу. Як діяти, якщо зв’язку з роботодавцем немає?

18.10.2022
Тема:

Начальником відділу контролю західного напрямку управління з питань праців онлайн режимі проведено консультування пана Романа з питання можливості внесення пропущеного  запису у трудову книжку, у разі відсутності зв’язку з роботодавцем.

Згідно статті 48 Кодексу законів про працю України облік трудової діяльності працівника здійснюється в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування у порядку, визначеному Законом України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.

З  15 липня почали діяти нові правила подання відомостей про трудову діяльність в електронній формі, запроваджені Постановою правління ПФУ «Про порядок та черговість подання відомостей для створення електронних трудових книжок» від 01.06.2022 р. № 8-3, якою  затверджено зміни до Порядку подання відомостей про трудову діяльність працівника, фізичної особи — підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі, затвердженого постановою правління ПФУ від 12.03.2021 р. № 11-1.

Даною Постановою передбачено можливість подання відомостей про трудову діяльність особисто працівниками до територіального органу ПФУ або через вебпортал електронних послуг ПФУ.

Через вебпортал електронних послуг ПФУ відомості про трудову діяльність працівника подаються в електронній формі у вигляді xml-файлу, структуру якого наведено в затвердженому Постановою № 8-3 додатку одним із таких способів:

  • у вигляді копій передбачених законодавством документів, виготовлених шляхом сканування;
  • в оцифрованому вигляді шляхом створення відповідного електронного запису в електронному кабінеті страхувальника або застрахованої особи, до якого додаються скановані копії документів, на підставі яких створюється запис.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи