Новости

Змінили адресу проживання – своєчасно повідомляйте податкову

18.10.2022
Тема:

Головне управління ДПС у Житомирській області звертає увагу на необхідність подання до контролюючих органів відомостей про зміну даних, які вносяться до облікової картки платника податків. Відповідно до Наказу Міністерства фінансів України від 29.09.2017 року №822 «Про затвердження Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків» фізичні особи зобов’язані подавати відомості про зміну даних (зміна місця проживання (податкової адреси), прізвища, імені, по батькові, тощо), які вносяться до облікової картки платника податків, протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяви за формою № 5ДР.

Заяву за формою № 5ДР громадяни можуть подати особисто або через законного представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання - до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Також Заяву за формою №5ДР фізичній особі – платнику податків можна подати дистанційно (в електронній формі з копіями підтверджуючих документів, необхідних для внесення змін до Державного реєстру) за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника» через меню «ЕК для громадян» за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС. При цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді.

Разом з тим, інформацію про реєстраційний номер екземпляру РРО можливо отримати в приватній частині Електронного кабінету в режимі перегляду облікових даних платника, пункт «Відомості про РРО».

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи