Новости

Розпочато процес передачі функцій з призначення і виплати субсидій до Пенсійного фонду

07.10.2022
Тема:

Мінсоцполітики сьогодні перерахувало Пенсійному фонду перші 630 млн. грн., призначені для виплати субсидій.

Передача функцій з призначення, адміністрування і виплати субсидій дозволить вже з 1 грудня забезпечити уніфікований підхід у цих питаннях.

Це наша відповідь на ті питання, які виникали у громадян, коли в приблизно однакових умовах орган соціального захисту заявникові в одному регіоні призначав субсидію, а в іншому – міг відмовити.
Перехідний період триватиме менше двох місяців – до 30 листопада.

Важливо – тим, хто отримував субсидії, нікуди звертатися додатково не потрібно. Вони отримуватимуть субсидію у раніше обраний спосіб – на банківську картку або через відділення Укрпошти.

У жовтні – знов таки без будь-яких додаткових звернень – буде здійснено розрахунок розміру субсидії на опалювальний сезон.
Ті, хто має право, але ще не оформив субсидію, можуть заповнити заяву і декларацію та подати її:

  • до 30 листопада 2022 року поштою до органу соціального захисту за місцем проживання;
  • з 1 грудня 2022 року поштою, під час особистого візиту в сервісний центр або в електронній формі через офіційний портал Пенсійного фонду;
  • уповноваженим посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадовим особам ЦНАП.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи