Новости

Автоматизація харчування у закладах освіти відповідно до Постанови 305

20.06.2022
Тема:

Фахівці компанії «Дебет Плюс» розробили модуль «Облік продуктів харчування», який може використовуватися як окремий інструмент для обліку продуктів харчування відповідно до Постанови № 305, так і в комплексі з бухгалтерським обліком установ.

Постанова № 305 від 24 березня 2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» набула чинності 1 вересня 2021 року. Постановою передбачається контроль за нормами харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, регламентує норми споживання основних груп харчових продуктів на сніданок (другий сніданок), обід (підвечірок) або вечерю у вищезгаданих закладах у разі п’яти-/шести-/семиденного перебування дітей (здобувачів освіти).

Отже, перерахуємо, на які саме заклади поширюються вимоги Постанови № 305:

  • заклади дошкільної освіти;
  • заклади загальної середньої освіти;
  • заклади освіти, що провадять освітню діяльність на певному рівні (рівнях) повної загальної середньої освіти;
  • для окремих категорій дітей, що навчаються в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти;
  • дитячі заклади оздоровлення та відпочинку;
  • дитячі заклади сфери соціального захисту.

Комплексний облік передбачає:

  • облік продуктів харчування за джерелами фінансування;
  • розподіл списаних продуктів та оприбуткованих страв за джерелами фінансування;
  • довідники рецептур (карток-розкладок) страв, які рекомендовані МОЗ України;
  • облік продуктів харчування у розрізі складів та виготовлених страв у розрізі кухонь;
  • збереження інформації на технічній базі замовника.

Модуль обліку харчування має пряму інтеграцію з підсистемою обліку ТМЦ, що дозволяє створювати документи прибуткування, переміщення й списання продуктів харчування та готової продукції, що дає змогу вести в електронному вигляді форми орієнтовного переліку документів з організації харчування.

Детальніше про можливості модуля дивіться відео на нашому YouTube-каналі та читайте в статті «Принципові зміни, що запроваджує реформа харчування у закладах освіти відповідно до Постанови 305».

«Дебет Плюс» — це програмний продукт, розроблений в Україні і для України.

Про ці та інші можливості програмного комплексу «Дебет Плюс» читайте на сайті debet.com.ua в розділі «Новини», дивіться відеопрезентації на YouTube-каналі або зателефонуйте нам та отримайте розгорнуту відповідь на всі запитання щодо придбання, впровадження та підтримки програми «Дебет Плюс».

+38 (067) 327-42-81

+38 (067) 620-81-58

+38 (067) 507-56-98

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи