Новости

Подання декларації про провадження господарської діяльності реалізовано на Порталі Дія

31.05.2022
Тема:

Фахівці Управління Держпраці в Івано-Франківській області повідомляють, відповідно до прийнятої Урядом постанови від 18 березня 2022 року № 314 року, на період воєнного стану запроваджено спрощений порядок набуття права на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, шляхом подання декларації про провадження господарської діяльності (далі – декларація).

​Подання декларації дозволяє виконувати роботи підвищеної небезпеки та експлуатувати машини, механізм та устатковання підвищеної небезпеки без отримання дозвільних документів.

​Декларація подається за вибором суб’єкта господарювання незалежно від задекларованого (зареєстрованого) місцезнаходження (місця проживання), місця провадження господарської діяльності або місцезнаходження відповідного об’єкта:

  • в електронній формі – через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, зокрема засобами мобільного додатку Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі – Портал Дія) (у разі подання декларації фізичною особою-підприємцем);
  • ​у паперовій формі – через центр надання адміністративних послуг з подальшою передачею органам ліцензування, дозвільним органам та суб’єктам надання публічних (електронних публічних) послуг засобами Порталу Дія.

​Наразі Міністерством цифрової трансформації України введено в експлуатацію систему подання декларацій через Портал Дія, що значно спрощує процес оформлення та подання декларацій, який займе всього декілька хвилин та є абсолютно безкоштовним.

​Таким чином, реалізація можливості подання декларації на Порталі Дія, є черговим кроком, що робить процес отримання дозвільних документів простим і зрозумілим та сприяє забезпеченню належного функціонування підприємств в умовах воєнного стану.

​Нагадуємо, що декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праців електронному вигляді можна подати на Порталі електронних сервісів Мінекономіки.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи