Новости

Порядок виправлення помилок, самостійно виявлених платником податку у рядках 26-34 Податкової декларації з податку на прибуток

31.05.2022

Як здійснюється виправлення помилок, самостійно виявлених платником податку у рядках 26-34 Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, та чи застосовуються штрафні санкції при виправленні таких помилок?

Враховуючи зазначене, у разі виправлення помилок, що самостійно виявлені платником податку у рядках 26 та/або 31 Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897 (далі – Декларація), платник податку має право виправити такі помилки відповідно до ст. 50 ПКУ. При цьому в уточнюючій Декларації або додатку ВП до Декларації, в залежності від обраного способу виправлення помилок, відображаються вірні показники, а в рядках збільшення (зменшення) податкового зобов’язання звітного (податкового) періоду Декларації – суми помилки з відповідним знаком, допущеної у рядках 26 та/або 31 Декларації.

При збільшенні податкових зобов’язань застосовуються штрафні санкції, передбачені п. 50.1 ст. 50 ПКУ, та пеня відповідно до п.п. 129.1.3 п. 129.1 ст. 129 ПКУ, які відображаються у рядках 28–30 та/або 32–34 Декларації.

При цьому виправлення суми штрафних санкцій та пені в Декларації не передбачено.

У разі необхідності, відповідно до п. 46.4 ст. 46 ПКУ разом з такою Декларацією платник податків має подати доповнення до неї, яке складено за довільною формою, яке буде використано контролюючим органом при аналізі показників такої Декларації. Про цей факт платник зазначає у спеціально відведеному місці в Декларації.

За матеріалами «ЗІР: категорія 102.20»
 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи