Новости

Який розмір ЄСВ застосовує юридична особа при виплаті працівнику – особі з інвалідністю винагороди за цивільно-правовим договором?

02.05.2022

Фахівці ДПС в Івано-Франківській областіінформують . єдиний внесок на загальнодержавне соціальне страхування для всіх платників єдиного внеску (крім пільгових категорій) встановлено у розмірі 22 відсотки до визначеної бази нарахування ЄСВ.

 Водночас для підприємств, установ та організацій, у яких працюють особи з інвалідністю, ЄСВ встановлюється у розмірі 8,41 відсотка суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, в т.ч. у натуральній формі, суми оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами для працюючих осіб з інвалідністю.

Враховуючи зазначене, юридична особа при виплаті працівнику – особі з інвалідністю винагороди за цивільно-правовим договором застосовує ставку єдиного внеску в розмірі 22 відсотки.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи