Новости

Що робити, якщо під час камеральної перевірки виявлено ризики, які підлягають документальній перевірці?

13.04.2022

У разі виявлення під час камеральної перевірки ризиків, які потребують проведення документальної перевірки (можливість проведення яких зупинена), чи зупиняються строки бюджетного відшкодування ПДВ на час дії воєнного стану ?

Фахівці ДПС у Волинській області повідомляють, декларації або уточнюючі розрахунки, до яких подано заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, повинні бути камерально перевірені протягом 90 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку їх подання.

По-перше, необхідно підкреслити, що підпунктом 69.2 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу дозволено проведення камеральних перевірок тільки декларацій або уточнюючих розрахунків, до яких подано заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, за умови формування показників на підставі:

  • податкових накладних та/або розрахунків коригування, складених та зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних,
  • та/або митних декларацій,
  • за виключенням здійснення операцій з підакцизними товарами (продукції), визначених підпунктами 215.3.1, 215.3.2, 215.3.21 та 215.3.31 пункту 215.3 статті 215 Кодексу.

Камеральні перевірки з інших питань, у тому числі поданих податкових декларацій (уточнених розрахунків) з усіх податків і зборів та податкових декларацій (уточнюючих розрахунків) з ПДВ, сформованих з іншими показниками ніж визначені у підпункті 69.2 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу (задеклароване позитивне, від’ємне значення податкових зобов’язань з ПДВ та бюджетне відшкодування, визначене за інших умов) не проводяться, а розпочаті перевірки зупиняються.

По-друге, питання переведення до документальної перевірки (можливість проведення яких зупинена) за результатами зазначених вище камеральних перевірок (термін проведення яких подовжено до 90 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку їх подання) на даний час опрацьовується. Після прийняття узгодженого рішення буде доведено порядок опрацювання виявлених ризиків та процедуру відображення результатів камеральних перевірок у Реєстрі заяв на бюджетне відшкодування.

Строки процедур узгодження сум бюджетного відшкодування ПДВ на час дії ВС зупиняються у відповідності до підпункту 69.11 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу, крім узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки, визначеної абзацом другим пункту 69.2 цього підрозділу.

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи