Новости

Уряд ухвалив зміни до Порядку та умов використання залишків субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам

29.03.2022

26 березня 2022 року, Уряд ухвалив зміни до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, а також до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в частині використання залишків коштів за субвенціями.

"У зв'язку із запровадженням воєнного стану виникла необхідність перегляду умов використання залишків освітньої субвенції для підтримки потреб цивільного населення. Майже 6 млрд грн залишків коштів за субвенціями дозволено спрямовувати на забезпечення потреб оборони та підтримку цивільного населення в умовах воєнного часу, що є ще одним кроком в наближенні перемоги Українського народу над загарбником", – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Постановою дозволено місцевим бюджетам використовувати залишки коштів за зазначеними субвенціями, збережених на рахунках місцевих бюджетів станом на 1 січня 2022 року, на:

  • заходи територіальної оборони;
  • задоволення продовольчих потреб цивільного населення;
  • евакуацію/вивезення/переміщення цивільного населення із місцевості, де ведуться бойові дії, та небезпечних територій у безпечні місця (зокрема на оплату транспортних послуг, пально-мастильних матеріалів, облаштування місць розміщення громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце проживання/перебування);
  • оплату інших заходів, спрямованих на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, Уряд ухвалив рішення щодо застосування для окремих фізичних і юридичних громадян рф персональних, спеціальних, економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

 

 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи