Новости

Особливості реєстрації, перереєстрації безробітних та нарахування виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану

25.03.2022

Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову від 19 березня 2022 року №334 “Деякі питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану”.

У документі визначено можливі способи подачі заяви для набуття статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю:

  • через «Портал Дія», зокрема через мобільний додаток «Порталу Дія»;
  • особисто в центрі зайнятості;
  • за допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку.

Покрокові інструкції щодо реєстрації та обслуговування під час воєнного стану.

Більш детально про заповнення заяв та перелік необхідних для реєстрації в службі зайнятості документів ТУТ.

Реєстрація безробітного може припинятися у разі невідвідування (не підтвердження наміру перебування у статусі безробітного) без поважних причин центру зайнятості протягом 30 робочих днів з дати прийняття рішення про таке відвідування або з дати останнього підтвердження перебувати у статусі безробітного.

Також у документі передбачається припинення реєстрації безробітного в разі його відмови від виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану (інформація ТУТ).

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи