Новости

НБУ розробив зміни до порядку ведення касових операцій

14.02.2022

Національний банк працює над приведенням власних нормативно-правових актів у відповідність до вимог нового Закону України "Про платіжні послуги”, основні положення якого вводяться в дію з 01 серпня 2022 року.

Так, відсьогодні розпочинається громадське обговорення проєкту постанови Правління Національного банку "Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні" (далі – проект змін).

Проект змін актуалізує низку норм, що регламентують надання небанківськими надавачами платіжних послуг:

  • суб’єктам господарювання та фізичним особам послуг з переказу коштів;
  • послуг із зарахування та зняття готівкових коштів на платіжні рахунки/з платіжних рахунків користувачів.

Крім того, він містить такі нові терміни: “операційний час”, "небанківський надавач платіжних послуг", "платіжний рахунок", "платіжна інструкція".

Прийняття проекту змін сприятиме розширенню прав суб’єктів господарювання, зокрема небанківських надавачів платіжних послуг, створенню сприятливих передумов для їх функціонування, а також розвитку конкуренції на ринку фінансових послуг.

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланням:

Зауваження та пропозиції до проекту змін приймаються до 14 березня 2022 року на електронну адресу nbu@bank.gov.ua або на поштову адресу Національного банку: вул. Інститутська, 9, м. Київ, 01601.

За матеріалами НБУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи