Новости

Вимоги стосовно розроблення та подання планів відновлення діяльності стали обов’язковими для всіх банків

23.11.2021

внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення питань організації корпоративного управління в банках та інших питань функціонування банківської системи" зобов’язав усі банки розробляти та подавати плани відновлення діяльності згідно з установленими вимогами. 

До прийняття цього закону дотримання вимог регулятора під час розроблення та подання банками до Національного банку планів відновлення діяльності було обов’язковим лише для системно важливих банків, а для інших банків – рекомендованим. 

Наразі визначено періодичність розроблення та подання банками планів відновлення діяльності. Так, починаючи з 2022 року такі плани розроблятимуть і подаватимуть:

  • системно важливі банки та банки, які є відповідальними особами банківських груп, – щороку;
  • інші банки – один раз на два роки.

Ці зміни передбачені постановою Правління Національного банку України від 22 листопада 2021 року №122 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", яка набирає чинності з 24 листопада 2021 року.

Довідково

У липні 2019 року Національний банк запровадив вимоги до розроблення планів відновлення діяльності банків України та банківських груп.

Розроблення банками та банківськими групами планів, що будуть містити реалістичні варіанти відновлення фінансової стійкості в разі суттєвого погіршення фінансового стану або настання стресової ситуації, сприятиме стабілізації роботи цих установ в умовах кризи.

За матеріалами НБУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи