Новости

Нова субвенція в місцеві бюджети для закладів охорони здоров’я

12.11.2021
Тема:

Для зменшення попиту закладів охорони здоров’я (ЗОЗ) на кисень у балонах і зниження логістичного навантаження керівництво держави вирішило забезпечити опорні лікарні, що надають допомогу хворим на COVID-19, кисневими станціями. Так, Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо збільшення видатків на закупівлі, проектування та встановлення кисневих станцій» від 04.11.2021 р. № 1858-IX передбачено дві нові бюджетні програми:

  • «Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров’я»;
  • «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю опорними закладами здоров’я послуг щодо проектування та встановлення кисневих станцій».

Отже, обладнання буде придбано централізовано і потім буде передано у ЗОЗ, а роботи з проектування та встановлення проводитимуть медзаклади самостійно. Для цього у місцеві бюджети передадуть субвенцію, а місцеві ради повинні будуть передати відповідні кошти своїм медзакладам для виконання робіт. Порядок та умови використання коштів даної субвенції має згодом затвердити уряд.

Закон набрав чинності 07.11.2021 р.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи