Новости

Уніфікована Методика нормативної грошової оцінки земель набрала чинності

12.11.2021
Тема:

Постановою КМУ від 03.11.2021 р. № 1147 затверджено Методику нормативної грошової оцінки земель. Її метою є уніфікація та спрощення чинних методик нормативної грошової оцінки (НГО) земель в Україні, забезпечення НГО земельних ділянок усіх категорій та форм власності в межах території громад незалежно від їх розташування за принципом організаційної єдності процесу оцінки, приведення методики оцінки у відповідність до вимог чинного законодавства, а також створення передумов для повномасштабної реалізації ОМС повноважень із затвердження технічної документації із НГО земель у межах території відповідних громад. І все регулюватиме один документ.

Натомість втрачають чинність:

  • Методика нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, затверджена постановою КМУ від 23.03.1995 р. № 213;
  • Методика нормативної грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення (крім земель населених пунктів), затверджена постановою КМУ від 23.11. 2011 р. № 1278;
  • Методика нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, затверджена постановою КМУ від 16.11. 2016 р. № 831.

Затверджена до набрання чинності Методикою № 1147 технічна документація з НГО земельних ділянок, технічна документація із загальнонаціональної (всеукраїнської) НГО земель сільськогосподарського призначення (на відповідній території) є чинною до початку застосування рішення відповідного ОМС про затвердження нової технічної документації з НГО земельних ділянок.

Постанова № 1147 набирала чинності з дня опублікування — 10.11.2021 р.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи