Новости

Уряд оновив порядок списання з балансу багатоквартирних будинків

12.11.2021

Уряд вніс зміни до процедури списання з балансу підприємств, установ, організацій багатоквартирних будинків, у яких розташовані приміщення приватної та інших форм власності.

Відповідні зміни внесено постановою Кабміну від 10 листопада 2021 р. № 1178 до  Порядку списання з балансу багатоквартирних будинків, затвердженого постановою КМУ від 20 квітня 2016 р. № 301

Цим документом розширюється коло установ та організацій, які включають в себе поняття балансоутримувач, уточнюється механізм списання, а також розширюються права об’єднання співвласників багатоквартирного будинку під час процедури списання.

Зазначимо, що підставою для списання є наявність у будинку приміщень приватної форми власності – приватизованих квартир, вбудованих приміщень магазинів чи офісів тощо.

Ініціатором списання може виступати:

  • балансоутримувач, який визначає, чи наявні у будинку приміщення приватної власності (може це здійснювати за допомогою інформації з державного реєстру нерухомості);
  • приватний власник чи власники приміщень шляхом звернення до балансоутримувача про початок процедури списання з балансу (процедура має бути розпочата у 10 денний термін з дня отримання повідомлення власників).

Про початок процедури списання балансоутримувач приймає розпорядчий документ.

Балансоутримувач затверджує склад комісії у складі не менше 5 осіб (представники балансоутримувача, ЖЕКу, управителя та співвласників). Комісія проводить огляд для визначення технічного стану будинку та складає акт, який потім подається балансоутримувачу. Процедура вважається завершеною після погодження акту про списання.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи