Новости

НАЗК презентувало Антикорупційний портал, який допоможе оцінювати корупційні ризики в діяльності органів влади

07.10.2021

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) презентувало Антикорупційний портал для уповноважених підрозділів із питань запобігання та виявлення корупції (антикорупційних уповноважених).

Це перша цифрова платформа для роботи уповноважених, яка дозволить покращити антикорупційні заходи завдяки унікальному каталогу корупційних ризиків, зібранню судової практики та експертних думок.

Портал допоможе керівникам органів влади чи державних організацій відслідкувати, які корупційні ризики треба усунути в діяльності їхніх установ.

Для громадян і представників ЗМІ портал стане помічником у контролі за діяльністю органів влади.

«Сучасний світ — це мережевий світ, і мережеве використання ресурсів, і мережеве управління організацією дає підвищення ефективності не менше ніж у 100 разів. Ми віримо, що не потрібно кожному з вас (ред. — антикорупційних уповноважених) заглиблюватися в експертне законодавство, якщо можна й необхідно використовувати експертизу колег, які є фахівцями в тій чи іншій сфері. Саме орієнтуючись на це ми розробляли Портал у максимально короткі терміни та — найголовніше — без будь-якого залучення додаткових бюджетних коштів», — зазначив Голова НАЗК Олександр Новіков.

Він додав, що команда НАЗК планує працювати над удосконаленням Антикорупційного порталу спільно з користувачами ресурсу. Найголовнішими партнерами в цьому процесі НАЗК бачить антикорупційних уповноважених.

«Я дуже радий бачити на презентації багато уповноважених, бо цей продукт у більшій мірі для вас, і далі покращувати Портал ми будемо разом із вами. Він має стати конструктором, який буде постійно змінюватися відповідно до потреб користувачів. Ми чекаємо від уповноважених та інших осіб фідбеку для його удосконалення. Впевнені, що скоро портал перетвориться на спільний продукт уповноважених та НАЗК», — прокоментував Сергій Деркач, керівник Департаменту запобігання та протидії корупції НАЗК.

У майбутньому на порталі також запрацює спеціальний кабінет уповноваженого, який дозволить пришвидшити робочі процеси та підтримувати зв’язок між антикорупційними уповноваженими та працівниками НАЗК.

«Впевнений, що Портал стане важливим етапом для створення спільноти уповноважених та хорошою базою для започаткування цілісної системи, яка буде спрощувати роботу уповноважених. Адже Портал буде удосконалюватися завдяки співпраці НАЗК та уповноважених осіб», — відзначив Олександр Касьянов, завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції Пенсійного фонду України.

У чому переваги Антикорупційного порталу?

  • На порталі вперше зібрано веб-бібліотеку корупційних ризиків у діяльності органів влади (розділ «Каталог корупційних ризиків органів влади»). Вона дозволить виявляти корупційні практики в будь-якій організації — як у органі влади, так і на приватному підприємстві.
  • Для громадськості та журналістів портал буде корисним для того, щоби контролювати, чи уникає орган влади цих корупційних ризиків у своїй діяльності й до чого призводить нехтування цими ризиками.
  • Усі охочі можуть переглянути інформацію про антикорупційні програми владних інституцій, державних цільових фондів та стан їх виконання.
  • На порталі можна буде знайти ресурси для онлайн-навчання та розбудови професійної мережі антикорупційних уповноважених.
  • Уповноважені можуть оцінювати ефективність тих чи інших антикорупційних заходів, які вони впроваджують, та слідкувати за успіхами колег завдяки розділу «Ефективність діяльності антикорупційних уповноважених».

Перейти на портал можна за посиланням.

За матеріалами НАЗК

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи