Новости

Виправляємо помилки у зареєстрованих заявках на поповнення (коригування) залишку пального

07.10.2021

Фахівці ДПС у Тернопільській області нагадують, що порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затверджений наказом Міністерства фінансів України від 27.11.2020 №729 (далі – Порядок).

Заповнення заявки на поповнення (коригування) залишку пального (далі – Заявка) здійснюється відповідно до розд. VI Порядку.

Відповідно до п. 6 розд. VI Порядку у разі виявлення помилок у зареєстрованих Заявках платник податку має право в межах 365 днів з дати складення Заявки зареєструвати коригування до такої Заявки, при цьому таке коригування до Заявки має відображатися у декларації з акцизного податку за період, в якому відбулося таке коригування.

Згідно п. 12 розд. VI Порядку якщо коригуються показники раніше складеної Заявки, не допускається виправлення даних Заявки, що коригується, зокрема, щодо реквізитів акцизного складу/акцизного складу пересувного.

Для здійснення відміни показників зареєстрованої Заявки, в якій допущено помилки в графах «Акцизний склад»/«Акцизний склад пересувний» складається нова Заявка, в якій у верхній правій частині документа робиться відмітка «✕» в полі «коригуюча».

У табличній частині такої Заявки заповнюється лише перший рядок таблиці, в якому:

  • зазначається від’ємне значення обсягу пального, що було зазначено в Заявці, яка потребує виправлення (зі знаком «–»);
  • додатне значення обсягу пального (зі знаком «+») не зазначається.

Така коригуюча Заявка в повному обсязі сторнує обсяг пального, зазначений в Заявці, яка потребує виправлення.

Після відміни показників платником складається нова Заявка з правильними реквізитами та показниками.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи