Новости

За допомогою яких ресурсів можна перевірити інформацію про людину?

04.10.2021

Чи траплялося вам у житті мати справу з людьми, яким ви спочатку довіряли, а потім виявилося, що вони лише використовують вас для свого зиску? Якщо ні, – ви щасливець! Але це не є гарантією того,  що такого ніколи не станеться. Ольга Безрученко, фахівчиня Регіонального центру у Вінниці, пропонує до вашої уваги кілька лайф-хакових сайтів для того, аби перевірити людину та її репутацію до того, як пов’яжете із нею свої справи. 

Саме так: володіючи певною інформацією про свого нового приятеля, ви дуже просто можете дізнатися, чи були порушені проти людини судові справи, чи є вона у списку боржників по виконавчих провадженнях, чи, бува, не перебуває людина в розшуку. Більше того, існує ще й реєстр корупціонерів, і там ви можете перевірити, чи новий друг має хорошу репутацію. Також можна перевірити, чи є обтяження на нерухоме майно особи, адже, можливо, людина не сплатила кредит, і банк наклав арешт на квартиру чи будинок.

А якщо новий приятель чи приятелька потенційно може стати вашим нареченим чи нареченою? У такому випадку просто необхідно знати про людину трохи більше, ніж вона хоче розповісти.

Ви можете не хвилюватися, уся інформація, яка зібрана на нижче поданих ресурсах є загальнодоступною, бо дані про борги, суди, нерухомість громадян є відкритими і зберігаються у державних реєстрах. Тобто люди самі віддали цю інформацію державі і погодилися з тим, що вона буде доступною для інших.

Отож, маючи в руках смартфон, дуже просто можна відвідати кілька “кишенькових” ресурсів для швидкої перевірки нових друзів та приятелів:

Містить інформацію про те, де, з ким і за що людина судилася. На сайті вказуються тип справи, назва суду, статус учасника справи — позивач чи відповідач. Крім деталей справи, там зазначаються час і місце її розгляду, якщо вона ще триває. 

Цей ресурс допоможе зрозуміти, чи є особа боржником у виконавчому провадженні та дізнатись категорію стягнення, наприклад: штраф, аліменти, виплата боргових зобов’язань. 

  • Реєстр осіб, що перебувають у розшуку: wanted.mvs.gov.ua

Тут можна перевірити, чи вважається людина зниклою чи переховується людина від органів влади І якщо це так, буде вказано у вчиненні якого кримінального правопорушення її підозрюють. 

Ресурс може надати інформацію про фізичних та юридичних осіб, які вчинили корупційні правопорушення, реєстр ведеться з лютого 2019 року.

  • Реєстр речових прав на нерухоме майно: kap.minjust.gov.ua

Сайт допоможе з інформацією про те, чи зареєстровано на особу будь-яке нерухоме майно, підстави та період його набуття, а також чи накладено арешти на таке майно.

Уся інформація про людину поділяється на 2 види: відкрита і з обмеженим доступом. Інформація на вказаних ресурсах є відкритою, а про те, яка інформація вважається інформацією з обмеженим доступом можна ознайомитися на сторінці довідково-інформаційної платформи wiki.legalaid.gov.ua.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи