Новости

Послуги страхування та витрати ФОП–«загальносистемника»

29.09.2021

Фахівці ДПС у Львівській області повідомляють, порядок оподаткування доходів фізичної особи – підприємця на загальній системі оподаткування визначений ст. 177 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Згідно із п. 177.2 ст. 177 ПКУ об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та не грошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи – підприємця.

Пунктом 177.4 ст. 177 ПКУ визначено перелік витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізичної особи – підприємця від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування, який не містить витрат на страхування, що пов’язані з веденням господарської діяльності.

Тобто вартість оплачених послуг страхування, які пов’язані з веденням господарської діяльності, не включаються до складу витрат фізичної особи – підприємця на загальній системі оподаткування.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи