Новости

ДП «НАІС» оновило Словник АТУ

28.09.2021

10.09.2021 Державне підприємство «Національні інформаційні системи» (далі – ДП «НАІС») оновило дані Словника адміністративно-територіального устрою України (далі – Словник АТУ), який використовується в Єдиних та Державних реєстрах, створення та забезпечення функціонування яких належить до компетенції Міністерства юстиції України (далі – Реєстри).

Так, на виконання постанови Верховної Ради України від 17.07.2020  № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів», ДП «НАІС» було проведено низку надскладних організаційно-технічних заходів, пов’язаних із автоматизованим перенесенням до Словника АТУ даних Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затвердженого наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 № 290 (в редакції наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 12.01.2021 № 3) (далі – Кодифікатор), у тому числі, в частині адаптації оновлених розрядів кодів адміністративно-територіальних одиниць (з 10 на 17 символів) та їх належне використання в Реєстрах.

У оновленому Словнику АТУ населені пункти (міста, селища, села) змінили своє адміністративне підпорядкування до відповідних районів згідно Кодифікатора, разом із переліками вулиць, провулків тощо, іменованих об’єктів (садових товариств, гаражних кооперативів тощо) та вулиць іменованих об’єктів, розташованих на їх території.

За матеріалами ДП «НАІС»

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи