Новости

При направленні на професійне навчання за сприяння служби зайнятості медогляд – безкоштовний!

15.09.2021

Чи потрібно платити за медогляд перед професійним навчанням?

Фахівці Полтавського ОЦЗ нагадують, за сприяння Державної служби зайнятості зареєстровані безробітні можуть безкоштовно, за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, пройти професійне навчання.

Спрямовані службою зайнятості на профнавчання люди отримують направлення на медичний огляд, який теж проводиться за кошти Фонду, тож для клієнтів служби зайнятості ця послугабезоплатна.  

Начальник відділу організації профнавчання Полтавського ОЦЗ Алла Цілина розповіла, що служба зайнятості укладає договір з медичним закладом на проведення таких медоглядів і оплачує їх згідно з наданими рахунками.

Медичний огляд людина повинна пройти до початку навчання.

Для вступу до центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, безробітні особи, які направляються на навчання центрами зайнятості, подають медичну довідку за формою 086-У.

У разі навчання за професією, яка входить до переліку робіт з підвищеною небезпекою (наприклад, електрогазозварник, електромонтажник, оператор котельні), слухачі надають медичну довідку про можливість роботи за такими професіями за станом здоров’я та довідки від нарколога і психіатра. Для професій водій автотранспортних засобів, тракторист також потрібні сертифікати нарколога та психіатра.

Бажаючим опанувати професії сфери послуг і торгівлі (продавець продовольчих товарів, кухар, бармен, покоївка, перукар тощо)  потрібна медична книжка.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи