Новости

ВРП погодила перерозподіл видатків між судами для виплати зарплати працівникам апаратів з урахуванням обов’язкових стимулюючих виплат

13.09.2021

З метою забезпечення виплати заробітної плати працівникам апаратів місцевих та апеляційних судів до кінця 2021 року з урахуванням стимулюючих виплат не менше 20 % від посадового окладу, 9 вересня 2021 року Вища рада правосуддя вирішила погодити відповідний перерозподіл видатків державного бюджету в розрізі судів і територіальних управлінь Державної судової адміністрації України у сумі 229 504,8 тис. грн за рахунок зменшення бюджетних асигнувань за напрямком видатків «Фонд суддівських винагород для новопризначених суддів та суддів, що звільняються»

Вказаний захід вживається з метою подальшого звернення до Міністерства фінансів України із пропозицією щодо перерозподілу зазначеного обсягу бюджетних асигнувань з коду економічної класифікації видатків 2113 «Суддівська винагорода» на код економічної класифікації видатків 2111 «Заробітна плата».

Перерозподіл видатків у межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів та в межах певного напрямку видатків, визначеного законом України про Державний бюджет України на відповідний рік, здійснюється Міністерством фінансів України.

У разі здійснення вказаного перерозподілу Міністерством фінансів України, працівники апаратів судів зможуть отримувати заробітну плату до кінця поточного року з урахуванням стимулюючих виплат не менше 20 % від посадового окладу.

Як зазначив доповідач з вказаного питання – член ВРП Олег Прудивус, запропонований розподіл є одним із  етапів врегулювання питання оплати праці працівників апаратів судів в умовах критичного недофінансування.

Крім того Рада погодила пропозиції ДСА України щодо перерозподілу видатків державного бюджету окремих розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня на оплату комунальних послуг у зв’язку з набранням законної сили судових рішень про стягнення заборгованостей за поставлений природний газ та спожиту електричну енергію та на оплату інших видатків.

За матеріалами Вища рада правосуддя

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи