Новости

Як ФОП – «єдиннику» виправити помилку у разі подання Декларації в електронному вигляді за невірним ідентифікатором форми

13.09.2021

Як виправити помилку у разі подання до контролюючого органу податкової декларації платника ЄП – ФОП в електронному вигляді за невірним ідентифікатором форми та чи застосовуються до ФОП платників ЄП першої-третьої груп штрафні санкції за таку помилку?

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої-третьої груп, які подали до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – Декларація) 1 в електронному вигляді за невірним ідентифікатором форми, можуть виправити таку помилку наступним чином:

  Форма податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 09.12.2020 № 752). 

На офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів розміщені електронні форми Декларації:

  • за ідентифікатором форми F0103405 (у якого податковий (звітний) період рік);
  • за ідентифікатором форми F0103307 (у якого податковий (звітний) період квартал (півріччя, 9 місяців, рік)).

1) подати Декларацію за невірним ідентифікатором форми:

  • у разі подання до закінчення граничного терміну подання – з позначкою «Звітна нова»нульовими показниками);
  • у разі подання після закінчення граничного терміну подання – з позначкою «Уточнююча» (зменшуючи податкове зобов’язання до «0»);

2) подати Декларацію з вірним ідентифікатором форми з позначкою «Звітна» за такий самий звітний період.

При цьому п.п. 120.1 ст. 120 Податкового кодексу України встановлено відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності.

Водночас протягом періоду з 01 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) штрафні санкції за неподання або несвоєчасне подання Декларації (в т.ч. в електронній формі) не застосовуються.

За матеріалами «ЗІР: категорія 107.24»

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи