Новости

У ДРС розповіли, як підприємці потрапляють до плану перевірок контролерів

27.08.2021

Суб’єкти господарювання постійно звертаються до Державної регуляторної служби України із запитами щодо підстав внесення їх органами державного нагляду (контролю) до річного плану проведення перевірок у різних сферах державного нагляду (контролю) та періодичності цих заходів. Про це повідомив Голова ДРС Олексій Кучер та зазначив, що це компетенція органів державного нагляду (контролю) — до 1 грудня поточного року визначити, кого та як часто вони будуть перевіряти наступного року. «Періодичність перевірок залежатиме від того, як високо контролюючі органи оцінили ступінь ризику від провадження вами господарської діяльності. Ступінь ризику – високий, середній або незначний – оцінюється за критеріями, які розробляють контролери та затверджує Уряд», – заявив Олексій Кучер. 

За словами очільника Служби, на сайті ДРС розміщена інформація для підприємців про затверджені Урядом критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності суб’єктів господарювання, у 71 сфері державного нагляду (контролю). Зазначимо, що для отримання офіційних консультацій щодо підстав, за яких було віднесено до одного із ступеня ризику та включено до річного плану здійснення планових заходів державного нагляду (контролю), необхідно звертатися безпосередньо до  органу державного нагляду (контролю). 

Консультації органів державного нагляду (контролю) можуть бути загальними (стосуватися невизначеного кола суб’єктів господарювання) або індивідуальними (стосуватися конкретного суб’єкта господарювання). Загальні консультації оприлюднюються в офіційному виданні та на офіційному веб-сайті органу державного нагляду (контролю). Індивідуальні консультації надаються (надсилаються) суб’єктам господарювання протягом п’ятнадцяти календарних днів після отримання запиту.

Суб’єкт господарювання може посилатися на загальні та адресовані йому індивідуальні консультації органів державного нагляду (контролю) під час доведення правомірності своєї поведінки у відносинах із цими органами, іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, а також під час судового розгляду.

Суб’єкт господарювання не може бути притягнутий до відповідальності, якщо він діяв відповідно до консультації органу державного нагляду (контролю), зокрема на підставі того, що індивідуальна або загальна консультація, у тому числі податкова, була змінена або скасована.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи