Новости

НБУ та Кіберполіція співпрацюватимуть для посилення ефективності протидії кіберзлочинам у фінансовій сфері

20.08.2021

Національний банк та Кіберполіція уклали Меморандум про співпрацю у сфері кібербезпеки та кіберзахисту (далі – Меморандум).

Документ сьогодні, 19 серпня 2021 року, підписали начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак та директор Департаменту безпеки Національного банку Ігор Коновалов.

Меморандум передбачає, що Національний банк та Кіберполіція поєднуватимуть фаховий та ресурсний потенціал для пошуку, збору та аналізу фактів вчинення кіберзлочинів та проявів кібершахрайства у банківському та фінансовому секторах України.

Крім того, сторони будуть спільно координувати дії відповідно до законодавства України у разі виявлення кіберзагроз та кіберзлочинів у фінансових установах.

Кіберполіція та Національний банк також планують проводити превентивну роботу з підвищення поінформованості громадян щодо безпеки в кіберпросторі.

Начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак зазначив: "Кіберзахист у банківській системі України та у сфері переказу коштів у час диджиталізації є надважливим завданням, яке під силу виконати лише за умови тісної співпраці та обміну інформацією. Спільно з фахівцями Національного банку ми зможемо оперативно реагувати на кіберінциденти в даній сфері та вчасно повідомляти про нові форми загроз".

Зі свого боку директор Департаменту безпеки Національного банку Ігор Коновалов зазначив: "Ми завжди перебуваємо у конструктивному діалозі з нашими колегами з Кіберполіції та активно співпрацюємо у напрямі забезпечення кібербезпеки у фінансовій сфері. Водночас я упевнений що підписання Меморандуму та тісніша координація наших спільних зусиль, спрямованих на підвищення ефективності протидії кіберзлочинності, дозволять піднести на якісно новий рівень нашу співпрацю у сфері кіберзахисту фінансової системи".

За матеріалами НБУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи