Новости

Яка соціальна відпустка надається матері, яка виховує дитину з інвалідністю?

18.08.2021

В ГУ Держпраці у Рівненській області  повідомляють, відповідно до ст.19 Закону України “Про відпустки”, одному з батьків, які мають двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину з інвалідністю, або які усиновили дитину, матері (батьку) особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, одинокій матері, батьку дитини або особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, який виховує їх без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла під опіку дитину або особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, чи одному із прийомних батьків надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів.

За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів. 

Для реалізації права на дану відпустку матері необхідно пред’явити роботодавцю документ, який підтверджує встановлення дитини інвалідності. Таким документом є висновок МСЕК про встановлення групи інвалідності. Важливе значення має причина інвалідності. У висновку МСЕК повинно бути зазначено, що особа є з інвалідністю з дитинства.

Одночасно наголошуємо, що дане роз’яснення не встановлює норм права, а носить інформаційний характер.

Головний державний інспектор відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Рівненській області  Наталія Вирста

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи