Новости

У Мінекономіки розробили дорожню карту реформування Держпраці

18.08.2021

Ключове завдання, яке стоїть перед Держпраці, – задекларована, безпечна та здорова праця, винагорода за яку гарантується.  Також необхідно посилити роботу з виявлення та зменшення кількості незадекларованих працівників. Такі завдання були поставлені перед службою Першим віце-прем'єр-міністром – Міністром економіки України Олексієм Любченко під час наради 17 серпня.

«Ключова місія Держпраці - це належним чином оформлена, захищена та безпечна праця. Це про конкуренцію та легальний бізнес, інвестиційну привабливість, збільшення кількості продуктивної зайнятості, забезпечення гідних умов праці для всіх. Це впевненість наших громадян у завтрашньому дні та захисті своїх трудових прав», – зазначив Олексій Любченко.

Мінекономіки визначило дорожню карту реформування Держпраці. Буде здійснена структурно-організаційна реформа робочих органів, яка дозволить досягти синергетичного ефекту та оптимізувати роботу служби. Паралельно з цим буде продовжуватися робота з фокусом на: посиленні превентивних заходів з охорони праці, дерегуляції, удосконаленні трудового законодавства, зміні підходів оцінювання результативності роботи, викоріненні корупції, діджиталізації всіх процесів діяльності. 

«Головне – нам треба змінити принципи роботи та підходи з оцінки результатів. Буде розроблена єдина матриця оцінки діяльності Держпраці за даними, які надаватиме не лише служба, а й з урахуванням макроекономічних даних, інформації податкової служби, служби зайнятості. Це дозволить бачити об’єктивну ситуацію з зайнятістю та покращувати її.  Одночасно маємо удосконалюватися у бік дерегуляції – змінювати законодавство у бік полегшення роботи бізнесу там, де це можливо», – зазначив Олексій Любченко.

Під час наради було озвучене завдання до Держпраці посилити боротьбу з незадекларованою працею та зазначено, що кожен випадок порушення цього правила - це повне позбавлення людини права користуватись трудовими правами та гарантіями на оплату праці, відпочинок, безпеку, соціальний захист.

Крім того, Перший віце-прем'єр-міністром дав доручення Держпраці до кінця тижня завершити перевірку за фактами заборгованості по заробітній платі комунального підприємства «Міська лікарня Соснівської міської ради».

«Це резонансна подія, коли працівники оголосили голодування через борги із зарплати. Завдання державних органів – оперативно втрутитися у ситуацію та вирішити її. Перевірка вже розпочата і я особисто контролюватиму, щоб вона була завершена впродовж найближчих днів, а її результати потрапили до правоохоронних органів для здійснення подальших дій», – повідомив Перший віце-прем'єр-міністром – Міністр економіки України.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи